Idén eddig kevés hó esett, de sikerült megörökíteni, hogy Cserkút és vendégházunk környéke télen, havasan is milyen gyönyörű.

vackor-vendeghaz vackor vendégház télen Cserkút, Petőfi u.

Aki bátor, télen is kipróbálhatja a mezítlábas ösvényt!

vackor-vendeghaz vackor-vendeghaz vackor-vendeghaz

A manók még nem takarították le a portájukat.

havas Mecsek havas manók vackor-vendeghaz

A többi szép, havas képet a galériánkban lehet megtekinteni!

 

Ha az időjárás engedi, és év elején még esni fog a hó, akkor nálunk szép, havas tájat és meleg, komfortos házikókat talál. Egy nagy hócsata és hóember építés után behúzódhatnak a hangulatos vendégházak melegébe, és onnan nézhetik a fehér tájat.
Használják ki a telet és a havat, amíg tart!

Összegyűjtöttünk párat a februári programokból is, hiszen télen se áll meg az élet! 🙂

 

Programajánló február hónapra:

 • Kikerics túrák a Szársomlyón
  December végétől február közepéig nyílik a Szársomlyón a fokozottan védett magyar kikerics. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett garantált túrák résztvevői a ritka növény mellett a Szársomlyó növénytani, állattani, kultúrtörténeti értékeit is megismerhetik.
 • 02.04-09. Busójárás
  Busójárás, avagy ahogy a farsang zajlik Mohácson, ahol az ország legnagyobb – és túlzás nélkül világraszóló – télűző mulatozása kerekedik, ahol évről-évre ünneplő tízezrek tanítják móresre a cidrit és a havat. A busók fűzfából faragott, rikító színűre festett, félelmetes álarcaikban, kereplőket forgatva, kolompokat rázva járják a várost.
 • 02.06. III. Királyi Karnevál
  A Total Art Egyesület téltemető kosztümös felvonulást és bált szervez a Király utcában, a Király Galériában. A megnyitó után érdekes programokkal várják a Velencei Karneválhoz hasonló, ötletes, kreatív kosztümökben, ruhákban érkező vendégeket. Közreműködnek a Liszt Ferenc Zeneiskola diákjai és Bánki Benjamin, valamint a Felis Lunae Tánccsoport. Borkóstolás a Kalamáris Vinotékával.
 • 02.14. Manótúra az Abaligeti-barlangban
  Az óvodás, kisiskolás gyermekek a mesés elemekkel átszőtt barlangtúrán Moszanka és Pipisztrella segítségével ismerhetik meg a barlangok keletkezését, a föld alatti rejtett élővilágot, megtudhatják, mi mindenre érdemes odafigyelni, amikor barlangokban járunk. A túra résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért minden esetben előzetes jelentkezés szükséges!
 • 02.14. Valentin napi afrodiziákumok a Galagonya Étteremben
  Ha valami egyedivel szeretné meglepi kedvesét, az Ökopark Galagonya Étterme kitűnő lehetőséget biztosít ehhez! Egy romantikus sétát követő ebéd, majd mesébe illő lovashintózás sok szerelmes pillanatot ígér!
 • 02.15. és 02.16. 39 lépcsőfok krimi – vígjáték
  A harminckilenc lépcső John Buchan 1915-ös regénye, és Alfred Hitchcock 1935-ös filmjének adaptációja. Patrick Barlow 2005-ös színpadi változata óriási sikert aratott Londonban, azóta az egész világot bejárta.
 • 02.20. Farsangi retro party
  Unja már az unalmas farsangi bálokat és összejöveteleket? Legyen részese egy nem mindennapi eseménynek a Galagonya Étteremben! Utazzon vissza a 60-as 80-as évek klasszikus világába és bulizzon át egy éjszakát!
 • 02.26. Tavaszi ébredés a Dráva mentén
  Közeledik a százezer virágot nyitó tavasz, melyet az állatok is éreznek. Sokan felébrednek a téli álomból, még többen kicsinosítják otthonaikat és még náluk is többen felkészülnek a párválasztásra. Mi történik tavasszal a természetben? Hogyan ébrednek az állatok és növények a Dráva mentén? A program résztvevői 50%-os kedvezménnyel válthatnak belépőt február 26-án az Ős-Dráva Látogatóközpontba.

 

Fehérbe öltözve is várunk Téged, kedves Ismerős és Ismeretlen!