Pécs városa különleges hely. Nemcsak klímája és az országon belüli speciális elhelyezkedése, hanem az elmúlt 2000 év során felmutatott egyedülálló kulturális együttélés miatt. A különböző szokások, hiedelmek, a sokszínűség békés egymás mellett élése is egyedivé teszi Pécs városát.
Az „Értékes Pécs” projekt fejlesztései lehetővé teszik, hogy megtapasztaljuk ezt a kulturális sokszínűséget, a vallások egymás mellett élését, és hogy változott, formálódott Pécs több száz év alatt.

A héten lehetőségünk nyílt megtekinteni milyen új attrakciókkal bővült Pécs városa, mit ajánlhatunk vendégeinknek.

A projekt kapcsán új interaktív elemekkel bővült a székesegyház mögött található Középkori Egyetem épülete és a Cella Septichora Látogatóközpont is. Többek között interaktív eszközökön, látványvideókon, képeken vehetjük szemügyre, hogy milyen is volt az élet Pécsen öt-hatszáz vagy éppen több mint 1500 évvel ezelőtt.

kozepkori_egyetem   kozepkori_egyetem
Fejlesztések zajlottak az Ókeresztény Mauzóleumban, a pécsi Zsinagógában és Pécs-Kertvárosi Református Egyházközség templomában. A pécsi Szerb-Ortodox Egyházközség részére egy kápolna kerül megépítésre, amely nemcsak a jelentős számú térségi ortodox felekezetű polgár számára biztosítja a hitéleti tevékenységet, de a nem kevésbé jelentős számú és értékű ikonok, ikonosztázok ideiglenes kiállítótereként is működik.

szerb-ortodox-ikonok    zsinagoga
A látnivalókat egy csokorba szeretnék összefűzni, és kombinált jegyeket ajánlani. A látnivalókat külön-külön is meg lehet tekinteni.

A bejárás alkalmával számunka is érdekes fejlesztésekkel találkoztunk. Vendégeinknek csak ajánlani tudjuk ezeket a látnivalókat. Akár egy egész napos programnak is kiváló kikapcsolódás.

Az „Értékes Pécs” projekt weboldala: http://ertekespecs.hu/nyito
Az oldalon a projekt turisztikai-kultúrális desztinációi tekinthetők meg részletes leírásokkal, képgalériával.