Kedves Ismerős és Ismeretlen!

Szeretnénk segítséget kérni egy nagyon kedves, megható, szívmelengető és fontos ügy, történet megoldásához!

Évek óta laknak a vendégeken kívül manók is a cserkúti Vackor Vendégházaknál. A legidősebb körtefát választották lakhelyüknek, aminek a vendégeink és mi is nagyon örülünk.
Többször kaptak már levelet a faluban és a vendégháznál lakó gyerekektől.
A levelek megválaszolását, a levelezést a legidősebb manó végzi, aki már kicsit feledékeny.

A napokban felfedeztünk egy levelet a korábban itt üdülő gyerekektől, és egy válaszlevelet is a manóktól…

A gyerekek által írt levél valahogy így hangzik:

„Kedves manók! Mit szoktatok bányászni? Hogy hívnak titeket? Hol szoktatok bányászni? Hogy választotok lakást? Hányan vagytok? Hány órakor bányásztok? Robi, Dávid, Bálint Választ utolsó szoba közös szekrényre rakjátok!”

Öreg manó válasza:

„Kedves Robi, Dávid, Bálint!

A nevem Krónikás, a legidősebb manó a családban. Az én feladatom a levelek megválaszolása. Sajnos kicsit már feledékeny vagyok, nem emlékszem, hogy válaszoltam-e a leveletekre. Inkább többször, mint egyszer se, így most írok nektek.

Köszönöm, hogy érdeklődtök az életünk és a munkánk felől! Bányászni a Mecsekben szoktunk, legtöbbször a Jakab-hegyen. Kincseket, érdekes kőzeteket, régészeti emlékeket szoktunk keresgélni, de szeretünk gyűjteni ehető terméseket, gombákat, növényeket is. Szorgalmasak vagyunk, sokszor napokig dolgozunk. Néha, azért mi is pihenünk, üdülünk.

Sokan vagyunk, de szeretjük a titkokat, szeretünk rejtőzködni, ezért csak ritkán láthattok meg minket.

A Vackort azért választottuk, mert itt nyugalom van, sok a madárcsicsergés, szép a kert, látni a falut és a hegyet, kedvesek a házigazdák és a vendégek. Itt nem zavarnak minket és nyugalomban, szeretetben élhetünk.

A leveletekből azt gondolom, hogy okos, kedves, érdeklődő gyerekek vagytok, akik el tudják képzelni és ki tudják találni, hogy hogyan élünk mi, manók.

Reméljük, hogy eljöttök még a Vackorba és talán akkor is írtok majd nekünk!

Legyetek jók! Tanuljatok és fedezzétek fel a természetet, a világot!”

Szeretnénk abban segítséget kérni, hogy a válaszlevél eljuthasson a gyerekekhez!

Azt reméljük, hogy a megosztásokkal a rokonokon, barátokon, ismerősökön keresztül megérkezhet a manók válasza Robihoz, Dávidhoz és Bálinthoz!

Köszönjük!

És továbbra is: Várunk Téged, kedves Ismerős és Ismeretlen! 🙂