Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik, Assisi Szent Ferenc halálának emléknapján, október 4-én. Szent Ferenc az állatok védőszentjének legendája szerint ő nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

A Vackor Vendégházakban is igyekszünk eleget tenni ennek a szemléletnek! Ökoporta minősítéssel rendelkezünk, állat- és kutyabarát szálláshely vagyunk.
Apró figyelmességekkel várjuk az állatokkal érkező vendégeinket és kedvenceiket. A vendégházainkba bevihetők az állatok, kennelt biztosítunk, etető- itatótálat és higiéniai eszközöket adunk, hogy a nyaralás a házi kedvenceknek is élményt adó legyen.

kicsi-kutya-vackor-vendeghaz1 kicsi-kutya-vackor-vendeghaz2 kicsi-kutya-vackor-vendeghaz3

Nemcsak az állatok világnapján, de a hétköznapokban sem szabadna megfeledkeznünk a bennünket körülvevő természeti és épített értékekről, élőlényekről. Így kedvenceink is azt hihetnék, hogy minden nap születésnapjuk van!

 

Személyes, de mégis kihagyhatatlan, hogy meg ne emlékezzek a pár hónapja tőlünk távozott Kicsi nevű német juhász keverék kutyusunkról, aki 14 éven át volt a családunk tagja, és vendégeink kedvence.
Tőle olyan kincseket kaptunk, amit soha nem felejtünk, mert ő még mindig velünk él és örömöt ad nekünk!