Téli kikapcsolódásra vágyik? Szeretettel várjuk!

Nálunk hallgathatja a csend és nyugalom hangját. Kinti rövid séta vagy egy hosszabb Jakab-hegyi kirándulás után behúzódhat a hangulatos, komfortos vendégházaink melegébe. Teát vagy finom forralt bort kortyolgatva gyönyörködhet a tájban, a kis madarak látványában, akik eleség után kutatnak.

Egy téli sétára indulhat párjával, barátaival, családjával vagy kedvenc állatkájával a közeli erdőbe, vagy a Canadombra. A kis kedvencek imádnak játszani a természetben, és a hóba belehemperegni. Az árpádkori cserkúti templomban a családjával és barátokkal meghallgathat egy misét vagy megtekintheti a templom híres freskóit.

Nagyobb kirándulást tehet a Jakab-hegyi látnivalókhoz (Babás-szerkövek, Jubileumi-kereszt, Sasfészek, Zsongor-kő kilátó, Pálos-kolostor rom, Kelta földvár), Égervölgybe vagy Óbányára, ahol a befagyott patakok csodálatos látványt nyújtanak.

Korcsolyázhat, csúszkálhat a közeli befagyott tavon, az orfűi tavon vagy a pécsi jégpályán.  A közeli termálfürdőkben (Harkány, Siklós, Magyarhertelend) ellazulhat és élvezheti a meleg víz gyógyhatását.

 

 

Programok a környéken 2018. január-február:

Kikerics túrák a Szársomlyón – 2018. január 20., 27., valamint február 3., 10., 17., 24.

December végétől február közepéig nyílik a Szársomlyón a fokozottan védett magyar kikerics. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett garantált túrák résztvevői a ritka növény mellett a Szársomlyó növénytani, állattani, kultúrtörténeti értékeit is megismerhetik. Január-február folyamán, a magyar kikerics virágzása idején a szombati napokon induló túrák esetében előzetes regisztráció szükséges a nagy érdeklődés miatt. A szakvezetéses túra résztvevői a Nagyharsányi Szoborparkot ingyenesen tekinthetik meg.

 

16. Pécsi Esküvő Kiállítás – 2018. január 20-21.

Ruhaszalonok, éttermek, ékszerészek, férfiöltönyök, cukrászdák, fotósok, esküvőszervezők, minőségi dekorációt vállalók, zeneszolgáltatók, meghívót készítők, vőfélyszolgáltatók, esküvői kiegészítők, kedvezmények, stb.

 

TeliHold túra – 2018. január 31.

Ez alkalommal busszal mennek Remete rétre. (A távolsági autóbuszállomásról 16 órakor indul Abaligetre a busz, a túravezető Uránváros buszállomásnál száll fel). Remete rétről elmennek a Pálosokhoz, majd a Babásszerkövekre. Onnan megcsodálják az éjszakai panorámát, elsétálnak Égertetőre, kinéznek a kilátóból és az Ürögi határúton lesétálnak az uránvárosi buszállomáshoz. A túra hossza kb. 15 km. További információ és túravezető: Németh Ibolya 30/437-2340

 

Pécsi Csokoládé Karnevál2018. február 02-04.

Az esemény igazi látványossága egy nagyméretű csokoládétárgy, mely a látogatók szeme előtt készül el a helyszínen. Ingyenes játszóhelyszíneken élvezhetik a gyerekek a csokis játékokat. Minden látogató tombolajegyet kap a bejáratnál. Tombolasorsolás szombaton 18.00-kor és vasárnap 17.00-kor. A tombolaszelvény felmutatásával a Csokoládé Karnevál látogatói 15% kedvezményben részesülnek a Zsolnay Kulturális Negyed valamennyi kiállításán, a Labor-Interaktív Varázstérben, valamint a Planetárium és a Varázsóra előadásokon február 3–4-én.

 

Harmadik zöldutas KÉK túra – 2018. február 04.

A harmadik kék túrázás a Remete rétről indul 7:55-kor. A távolsági autóbusz állomásról 7.30-kor Abaligetre induló busszal tudnak odajutni. Az útvonal majdnem teljesen KÉK Árpád tetőig, csak közben Fehérkútról letérnek a Melegmányi völgybe, majd fel a Tripammer fához. Onnan folytatják az utat Árpád tetőre, majd busszal visszajutnak a városba. További információ és túravezető: Németh Ibolya 30/437-2340

 

Mohácsi Busójárás – 2018. február 8-13.

Busójárás, avagy ahogy a farsang zajlik Mohácson, ahol az ország legnagyobb – és túlzás nélkül világraszóló – télűző mulatozása kerekedik, ahol évről-évre ünneplő tízezrek tanítják móresre a cidrit és a havat. A busók fűzfából faragott, rikító színűre festett, félelmetes álarcaikban, kereplőket forgatva, kolompokat rázva járják a várost.

 

Óbányai Tűzeskerék Gurítás  – 2018. február 18.

Óbányán idén is látható lesz a tüzeskerék gurítás. A tüzes kerekekkel a Napot szimbolizálják, amely a jó termés beéréséhez nagyon fontos. Úgy gondolják, amerre a kerék gurul, arrafelé az évben bőséges termés várható. E csodálatos, látványos hagyomány mellett egész napos játszóház, kézműves foglalkozások, kirakodó vásár, élő zene, valamint helyi ételkülönlegességek várják a rendezvényre ellátogatókat.

 

Várunk Téged, kedves Ismerős és Ismeretlen!