A korábbi években nagy népszerűségnek örvendő kenutúrák idén tovább folytatódnak a Gemencben. Sőt, 2019-ben újabb időpontokban, az elhangzó ismereteket tekintve a megszokotthoz képest újabb tematikákkal és újabb élményekkel bővülő vízitúra lehetőségek közül választhatnak a természetbarátok.

Június és július folyamán a „Hódító hód” kenutúrákra várják az érdeklődőket.
A szezon augusztus végén zárul a „Nyárvégi hangulat” című esti kenutúrával, amikor a szemükre és a fülükre hagyatkozva figyelhetik meg az ártéri erdő sajátos képi- és hangvilágát. Evezve figyelhetik, hogyan változik meg az ártér hangja, ahogy a Nap egyre jobban bukik le a horizont alá, és terjed el a sötétség a gemenci erdő felett. Ha szerencséjük van, a Gemenc királyának szerelemtől fűtött hangját is meghallhatják.

A túrák helyszíne a Vén-Duna, a találkozóhely a Baja-Dunafürdőn található Bárka Pihenőház.

 

Túranaptár:

 • június 22. szombat, 9.00:
  „Hódító hód” kenutúra
 • június 23. vasárnap, 15.00:
  „Hódító hód” kenutúra
 • július 6. szombat, 9.00:
  „Hódító hód” kenutúra
 • július 7. vasárnap, 15.00:
  „Hódító hód” kenutúra
 • augusztus 24. szombat, 17.00:
  „Nyárvégi hangulat” kenutúra

 

A gemenci kenutúrák négyszemélyes túrakenukkal zajlanak, a túra időtartamára a résztvevők mentőmellényt és evezőlapátot kapnak, a résztvevők saját maguk eveznek.
Amiről fontos gondoskodni: kényelmes, időjáráshoz alkalmazkodó ruházat, sapka, naptej, valamint a szúnyogok és kullancsok elleni riasztószerek.
Gyülekező negyed órával indulás előtt a Bárka Pihenőháznál, a részvételi díj egységesen 1800 Ft/fő.
A túrákon mindenki saját felelősségére vesz részt. A túrákat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa vezeti. Minden esetben előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetés szükséges, mivel a programok résztvevőinek létszáma korlátozott (a kenuk befogadóképessége miatt).
Információ és regisztráció: evahorvath@ddnp.kvvm.hu, komlos@ddnp.kvvm.hu

Forrás: ddnp.hu