2019. május 17-én nyílt meg a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben látható Munkácsy-kiállítás.

A legnagyobb és legátfogóbb magánkézben lévő Munkácsy-gyűjtemény Pákh Imre magyar-amerikai műgyűjtő kollekciójának része. A kiállítás 2019. november 10-ig tekinthető meg az m21 Galériában.

A kiállításon a világhírű Munkácsy Mihály festményei, több rajza, tanulmánya, vázlatai és az életét dokumentáló fotóanyag is látható, összesen 58 mű és közel 20 fotó.
Szerepel köztük az Ásító inas (1896), amely a legismertebb magyar festmények egyike. A kiállítás egyben világpremier is, hiszen három olyan kép kiállítására is sor került, amelyek eddig a nagyközönség elé még nem voltak kiállítva. Ezt a különlegességet a pécsi közönség kapja meg lehetőségként.

A kiállításon ingyenesen letölthető a VisitorGuide alkalmazás, melynek segítségével minden műalkotásról részletes leírást olvashatnak, vagy hallgathatnak meg a látogatók.


A Munkácsy-kiállítás mellett ajánljuk megtekinteni a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed látnivalóit is!
A területre ingyenes a belépés, fizetni csak a kiállításokért és természettudományos programokért szükséges.

Állandó kiállítások: Gyugyi Gyűjtemény, Rózsaszín Zsolnay Kiállítás, Zsolnay Család- és Gyártörténeti Kiállítás, Zsolnay Mauzóleum, Látványmanufaktúra, 1861 Kesztyűmanufaktúra.

Gyerekeknek ajánljuk: Planetárium, Labor-JátechTér, Bóbita Bábszínház és Bábmúzeum, Kézműves Boltok Utcájában lévő finomságok, játszótér.

További információt a Munkácsy-kiállításról és a Zsolnay Kulturális Negyed kínálatáról a honlapjukon találnak.


Várunk Téged, kedves Ismerős és Ismeretlen!