Ajándék tőlünk: Karácsonyi mézeskalács recept
Családunkban hagyomány Karácsonykor a halászlé, mákos és diós bejgli, sósrúd, tiramisu és mézeskalács készítése.
A jól bevált mézeskalács receptünket szeretnénk most megosztani Önökkel. Ez az ajándék tőlünk. Ha mindent a leírtaknak megfelelően készítenek el, akkor egy nagyon finom süteményt kóstolhatnak meg.
Jó sütögetést és jó falatozgatást kívánunk! Szívesen vesszük, ha megosztják velünk tapasztalataikat az elkészült remekműveikről!
Karácsony tájékán természetesen vendégeink is megkóstolhatják nálunk a mézeskalácsokat!
Várunk Téged, kedves Ismerős és Ismeretlen! 🙂
Nagyon boldog Karácsonyt kívánunk!
És jöjjön a recept…
Mézeskalács recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 4 dl porcukor
- 2 kk szódabikarbóna
- 2 kk fahéj
- 2 kk őrölt szegfűszeg
- 1 kk só
- 10 dkg zsír vagy margarin
- 3 egész tojás
- 3 dl méz
Elkészítés:
A porszerű anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a zsiradékot. Közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojást és jól összegyúrjuk. Kicsit nehezebb összeállítani, de senki ne adja fel. A tészta ne legyen lágy, mert elfolyik sütéskor.
Az összegyúrt tésztából kisebb darabokat vágunk, és alaposan lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a formákat és jól meglisztezett sütőlemezre vagy lefordított tepsi aljára tesszük.
Előmelegített sütőben, nagy lángon sütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy meg ne égjen, mert igen hirtelen megsül. A sütések között a sütőlemezt mindig meg kell lisztezni.
A kisütött formák felületét cukormázzal díszíthetjük, „írhatjuk” meg.
Hozzászólás írása: